PROJEKT

 

JENNY MARTÍNEZ

Flamenco

 

 

 

 

Projekt & Föreställningar

 

 

Februari 2016

 

Stockholms folkmusikscen "Stallet" i samarbete med "FlamencoFredag", presenterar ett gästspel med Sirocco och Jenny Martinez.

 

http://stallet.st/index.php/sv/component/content/article/13-program-beskrivning/konserter-beskrivning/6179-160226-flamencofredag

 

 

FlamencoFredag@Stallet med Sirocco & Jenny Martinez

 

fredag 26 februari 20.00

OBS! UTSÅLT - konsert & dansföreställning

 

FlamencoFredag@ är Stockholms ”tablao”, en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen.

 

Vad är flamenco? Efter en kort introduktion av Roberto Gonzalez får du uppleva ett traditionellt flamencoset där kvällens gäster Sirocco & Jenny Martinez tillsammans med husbandet, Aire de Vida bjuder på dans och musik.

 

Sirocco spelar sånger från judisk och arabisk musiktradition med influenser från sydamerikansk folkmusik och flamenco. Bandet har lånat sitt namn av den varma vind som blåser upp från norra Afrikas öknar över Medelhavet för att sedan svepa in över Europa. I november 2014 släpptes albumet "Amirim" producerad av den Grammynominerade världsmusikern Yair Dalal. Den har tagits mycket väl emot av press och publik. Gruppen gjorde även storsuccé både på Hesselby Folk Festival och Stallet under 2015.

 

Jenny Martinez är en mångfacetterad dansare med rötter i Sverige och Spanien. Utbildad vid Danshögskolan i Stockholm samt vidareutbildad i Madrid och Sevilla. Aktiv som dansare, koreograf och pedagog i olika sammanhang sedan 2006. Hennes dans karaktäriseras av känsla, rytm och flöde och en närhet till såväl den nutida dansen som den traditionella flamencon.

 

 

 

 

 

 

"Facetas de Flamenco" - (Urpremiär i april 2013)

 

"Föreställningen med akustiskt hjärta och elektrisk puls, för Flamencons ton, rytm och själ."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En traditionell och nyskapande flamencoföreställning med dans, musik och sång, där fem flamencoutövares erfarenheter möts och skapar en mångfacetterad bild av tradition och nyskapande för sången, dansen och musiken.

 

"Facetas de Flamenco" hade premiär i april 2013 på Teater Slava i Stockholm. Föreställningen vänder sig främst till skolor åk. 4-9, skapande skola, men även till vuxna.

 

-"Facetas ger publiken en mångskiftande bild av flamencons tradition och lever upp till många av de förväntningar som befästs under det gångna halvseklet. Facetas visar också på nyskapande inom genren, vad gäller såväl dansen som musiken och sången. Fem flamenco-utövares erfarenheter och kunskap möts och elektroakustisk musik blandas med koreografiska metoder för samtida dans. Uttrycket är starkt och direkt och berör såväl visuellt som auditivt och emotionellt.
"

 

Medverkande: Jenny Martinez, Per Lenner, Safoura Safavi, Máximo Martín, och Josefine Chiacchiero. 

Produktionen stöds av Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting och Kulturrådet.

 

Trailer: http://vimeo.com/65717693

 

https://www.youtube.com/watch?v=cGfex7Rd3ug

 

 

 

 

 

 

"Det Påtvingade Bröllopet" av Moliere.

Järla Teatern i Nacka 2010

 

KULTUR & NÖJE NVP.SE 11:00 | 24 augusti 2010

 

Nästa vecka är det premiär för nya Järlateatern i Nacka. Ett 20-tal föreställningar av Molière är planerade under september och oktober. Det är en av Molières mindre spelade och kortare komedier som den nystartade teatergruppen ger sig på – ”Det påtvingade giftermålet”. Järlahuset ägs av Studieförbundet Vuxenskolan och i huset finns redan bland annat Tjejverkstaden.

 

– Vi utgår från Molieres text från 1600-talet, men handlingen är placerad i slutet av 60-talet och början av 70-talet. Det är en av hans kortare pjäser och jag tror inte att den spelats i Stockholm förut, säger regissören Karin Wiklund när ensemblen ger smakprov på uppsättningen som bjuder på såväl teater som flamencodans...

 

"Flamenquisima Feminista"

 

(Urpremiär i november 2009)

 

Worlddancefestivalen på Pustervik 7 november 2009 visar dansexperimentet "Flamenquisima Feminista" av danskompaniet Danza Flamenca. Dansarna jobbar utifrån ordet feminism och stereotyper inom såväl flamencodansen som i samhället i stort.

Kan man sätta ord på dans? Och kan man sätta dans på ord?

"Hur är det att vara feminist och flamencodansare?"

Gruppen undersöker sin relation till dansen, flamencon, könsroller och feminism.

 

Dans, regi och koreografi

Jenny Martinez

Paloma Madrid

Åsa Danielsson

Anna Wettersjö

 

Tack till Kulturförvaltningen, ABF Stockholm, Mästerolofsgården, Movement in Exile, Worlddancefestival

 

 

 

 

Folk- & Världsmusikgalan 2010

 

Danza Flamenca och "Flamenquisima Feminista" uppträder på Folk- och världsmusikgalan i Stockholm 2010. Fina priser delas ut i klassiska kategorier som Årets nykomling, Årets solist och Årets grupp. Galan hålls på fina konsertlokalen Nybrokajen 11 och direktsänds i radio.

 

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4427&grupp=18804&artikel=4011678

 

 

 

"Danza Flamenca - dansensemble från Stockholm som uppmärksammats för sitt personliga och utrycksfulla sätt att förnya flamencon."

 

"I en allvarlig danslek med flamencons stereotyper till flamencosång av Pepita Rohde och ypperligt spel på flamencogitarr och slagverk av Emil Pernblad och Valter Kinbom. För dansen står; Beata Alving, Jenny Martinez, Anna Wettersjö och Åsa Danielsson."

 

http://stallet.st/index.php?option=com_content&view=article&id=318%3A100423-baba-sissoko&Itemid=29

 

 

 

Medverkande: Christofer Von Seth, Jenny Martinez, Tomas Laustiola, Tomas Kesa, Christine Jonsson, Kuda Mtema,

 

Läs hela artikeln på:

http://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/22091/08/Premiar-for-ny-teater-i-Jarla/

 

*Vill du lära dig att dansa Flamenco?

 

Eller kanske överraska någon med en dansworkshop?

 

Arrangemang & uppträdande kan utformas efter önskemål till

evenemang såsom:

 

Födelsedagsfester

Möhippor

Bröllop

 

*För mer information maila till:

 

jenny.martinez.dance@gmail.com