Projekt

Jenny Martínez

              Flamenco

Projekt & Uppdrag

Stockholms folkmusikscen "Stallet" i samarbete med "FlamencoFredag", presenterar ett gästspel med Sirocco och Jenny Martinez. Fredag 26 februari 2016 - kl. 20.00 - OBS! UTSÅLT - konsert & dansföreställning.


FlamencoFredag@ är Stockholms ”tablao”, en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen.

Vad är flamenco? Efter en kort introduktion av Roberto Gonzalez får du uppleva ett traditionellt flamencoset d

är kvällens gäster Sirocco & Jenny Martinez tillsammans med husbandet, Aire de Vida bjuder på dans och musik.


http://stallet.st/index.php/sv/component/content/article/13-program-beskrivning/konserter-beskrivning/6179-160226-flamencofredag"Facetas de Flamenco" - (Urpremiär 2013)


"Föreställningen med akustiskt hjärta och elektrisk puls, för Flamencons ton, rytm och själ."


En traditionell och nyskapande flamencoföreställning med dans, musik och sång, där fem flamencoutövares erfarenheter möts och skapar en mångfacetterad bild av tradition och nyskapande för sången, dansen och musiken.


"Facetas de Flamenco" hade premiär i april 2013 på Teater Slava i Stockholm. Föreställningen vänder sig främst till skolor åk. 4-9, men även till vuxna.


-"Facetas ger publiken en mångskiftande bild av flamencons tradition och lever upp till många av de förväntningar som befästs under det gångna halvseklet. Facetas visar också på nyskapande inom genren, vad gäller såväl dansen som musiken och sången. Fem flamenco-utövares erfarenheter och kunskap möts och elektroakustisk musik blandas med koreografiska metoder för samtida dans. Uttrycket är starkt och direkt och berör såväl visuellt som auditivt och emotionellt.
"


Medverkande:

Jenny Martinez, Per Lenner, Safoura Safavi,

Máximo Martín, Josefine Chiacchiero. 

Produktionen stöds av Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting och Kulturrådet.


Trailer:  http://vimeo.com/65717693

https://www.youtube.com/watch?v=cGfex7Rd3ug


Folk- & Världsmusikgalan 2010

Med verket "Flamenquisima Feminista" utforskar man flamencons stereotyper till flamencosång av sångerskan Pepita Rohde, ypperligt spel på flamencogitarr av Emil Pernblad och på slagverk Valter Kinbom.

För dansen står; Beata Alving, Jenny Martinez, Anna Wettersjö och Åsa Danielsson.


Gruppen medverkade vid Folk- och världsmusikgalan i Stockholm 2010. Fina priser delas varje år ut i klassiska kategorier som Årets nykomling, Årets solist och Årets grupp. Galan hålls på fina konsertlokalen Nybrokajen "Musikaliska" och direktsänds i radio


http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4427&grupp=18804&artikel=4011678


http://stallet.st/index.php?option=com_content&view=article&id=318%3A100423-baba-sissoko&Itemid=29Tack till: Kulturförvaltningen, ABF Stockholm, Mästerolofsgården, Movement in Exile, Worlddancefestival"World Dance festivalen i Pustervik 2009:

Dansexperimentet "Flamenquisima Feminista" av danskompaniet "Danza Flamenca."

Dansarna jobbar utifrån ordet feminism och stereotyper inom såväl flamencodansen som i samhället i stort.

Kan man sätta ord på dans? Och kan man sätta dans på ord?

"Hur är det att vara feminist och flamencodansare?"

Gruppen undersöker sin relation till dansen, flamencon, könsroller och feminism."


Dans, regi och koreografi: 

Jenny Martinez, Paloma Madrid

Åsa Danielsson, Anna Wettersjö"Danza Flamenca"  - dansensemble från Stockholm  som uppmärksammats för sitt personliga och utrycksfulla sätt att förnya flamencon."

"Det Påtvingade Bröllopet" av Moliere


Järla Teatern i Nacka 2010


KULTUR & NÖJE NVP.SE 11:00 | 24 augusti 2010
"Nästa vecka är det premiär för nya Järlateatern i Nacka. Ett 20-tal föreställningar av Molière är planerade under september och oktober. Det är en av Molières mindre spelade och kortare komedier som den nystartade teatergruppen ger sig på – ”Det påtvingade giftermålet”. Järlahuset ägs av Studieförbundet Vuxenskolan och i huset finns redan bland annat Tjejverkstaden.


Vi utgår från Molieres text från 1600-talet, men handlingen är placerad i slutet av 60-talet och början av 70-talet. Det är en av hans kortare pjäser och jag tror inte att den spelats i Stockholm förut, säger regissören Karin Wiklund när ensemblen ger smakprov på uppsättningen som bjuder på såväl teater som flamencodans.."
.
Medverkande: Christofer Von Seth, Jenny Martinez, Tomas Laustiola, Tomas Kesa, Christine Jonsson, Kuda Mtema, 


Läs hela artikeln på:

http://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/22091/08/Premiar-for-ny-teater-i-Jarla/